Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poplave

Vatrogasaci u Visokom spašavali ugrožene stanovnike

spašavanje u visokom
FOTO: Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Visočki vatrogasci su danas vršili i akciju spašavanja, tačnije evakuaciju ugroženih stanovnika naselja Prijeko u Visokom

Obilne padavine koje su pogodile Visoko u protekla 24 sata uzrokovale su ozbiljne probleme, a posljedice su postale jasno vidljive jutros, naročito u širem gradskom području. Donji dio naselja Prijeko posebno je pogođen, gdje je rijeka Fojnica zbog naglog porasta vodostaja poplavila kompletan put, odsjekavši nekoliko kuća od ostatka naselja.

Prema posljednjim informacijama, u 11 sati vodostaj rijeke Fojnice iznosi 121 cm, dok je vodostaj rijeke Bosne dostigao 302 cm, i oba su u konstantnom porastu. Ova situacija izaziva dodatnu zabrinutost, jer bi daljnje povećanje nivoa vode moglo prouzrokovati još veće štete i dodatno ugroziti lokalno stanovništvo, javlja Federalna TV.

Visočki vatrogasci su danas vršili i akciju spašavanja, tačnije evakuaciju ugroženih stanovnika naselja Prijeko u Visokom, a kojima je voda došla do njihovih domova. Još jednom su pokazali svoju spremnost za sve situacije i tom prilikom evakuisali jedno dijete i čovjeka iz poplavljenih područja.

Pogledajte kako je sve to izgledalo.