Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Porodice 3 plus”

Upitan nastavak podrške Vlade KS studentima iz višečlanih porodica

adna_mesihovic
FOTO: Fena
Ministrica Mesihović, tvrde iz Udruženje, još nije odgovorila

Udruženje se obratilo zahtjevom za podršku i rektoru Rifatu Škrijelju, gdje se očekuje termin sastanka

Odluka Vlade KS da treće dijete iz višečlane porodice oslobodi plaćanja školarine, bila je značajna, ujedno i jedina podrška višečlanim porodicama kada je u pitanju studiranje njihove djece na Univerzitetu u Sarajevu, stoji saopštenju Udruženja “Porodice 3 plus” koje vam prenosimo u cijelosti.

“Kako se Odluka odnosila samo na 2022/23. akademsku godinu, “Porodice tri plus” su blagovremeno podnijele inicijativu za obezbjeđivanje nastavka podrške, čak i njenom proširenju na sve studente iz višečlanih porodica. S tim u vezi Udruženje se obratilo ministru nauke Pavlu Krstiću, koji je podržao inicijativu i odmah poduzeo sve korake prema UNSA a zatim i prema svim fakultetima da dostave informacije o broju ovih studenata, što su fakulteti i učinili.

U međuvremenu je Krstića na mjestu ministra zamijenila Adna Mesihović, s kojom su “Porodice tri plus” održale sastanak na ovu temu, ali do sada Udruženje nije dobilo odgovor.

Udruženje se obratilo zahtjevom za podršku i rektoru Rifatu Škrijelju, gdje se očekuje termin sastanka.

Smatramo da je ovo vrlo važna podrška roditeljstvu ali i benefit Univerzitetu u Sarajevu, jer bi se na ovaj način uvećao broj studenata na UNSA a čiji je broj u konstantnom padu. Zbog toga očekujemo nastavak podrške Vlade KS kroz Odluku, jer nam je to svima u korist “, zaključuju iz Udruženja “Porodice 3 plus” koje je potpisao predsjednik Mustafa Vlahovljak.