Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Advokat optimista

Ukinuto rješenje o pritvoru: Da li će Berilo na slobodu?

ibro berilo
FOTO: CIN
Ibro Berilo

Podsjećamo, Berilo se sumnjiči za korupciju, pranje para i nezakonitu prodaju državnog zemljišta, te se nalazi u pritvoru.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo mogao bi biti pušten na slobodu.

Rješenje Vrhovnog suda

Naime, kako je za Fokus potvrdio njegov advokat Senad Pizović, jučer su primili rješenje Vrhovnog suda kojim se ukida rješenje o produženju pritvora Kantonalnog suda.

“Uvažene su žalbe svih odbrana i vraćeno na ponovni postupak, tako da očekujemo po hitnom postupku novo rješenje Kantonalnog suda”, kazao je Pizović.

Na naš upit da li to znači da će Berilo uskoro i na slobodu, Pizović nam odgovara da se mora donijeti novo rješenje.

“Moraju po uputama Vrhovnog suda i bitnim povredama krivičnog postupka donijeti novo rješenje. To po automatizmu ne znači odmah da će biti ukinut pritvor, nego čekamo novu odluku, ali ono kako sam vidio razloge ukidanja, optimista sam”, dodao je za Fokus Pizović.

Podsjećamo, Berilo se sumnjiči za korupciju, pranje para i nezakonitu prodaju državnog zemljišta, te se nalazi u pritvoru.

Pobjednik na izborima u Trnovu

Na nedavno održanim Lokalnim izborima osvojio je 1,312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov (SDP) osvojio 384 glasa, te tako ponovo izborio novi mandat kao načelnik Trnova.