Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pronađeno oružje

Učenik (14) koji je pucao u školi pod nadzorom policije, oglasilo se Tužilaštvo TK

lukavac škola pucnjava
Foto: Stringer/PIXSELL

U pucnjavi je povrijeđena osoba inicijala N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik Javne ustanove OŠ Lukavac Grad, koji je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede

Nakon što se jutros oko 9 sati dogodila pucnjava u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu, iz Uprave policije MUP-a TK saopštili su kako su preduzete mjere i radnje, te da se očekuje početak uviđaja pod nadzorom tužitelja Kantonalnog tužilaštva TK.

Pronađeno oružje

– Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika Policijske uprave Lukavac na mjesto događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dugi predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama Policijske uprave Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja – naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

U pucnjavi je povrijeđena osoba inicijala N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik Javne ustanove OŠ Lukavac Grad, koji je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je u toku.

Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK koji se nalazi na licu mjesta, izvršit će istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK- a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla.

Najavljena pres-konferencija

Kako navode iz Uprave policije, na licu mjesta nalazi se i tužilac za maloljetnike te u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nisu u mogućnosti dati više informacija.

U podne je najavljena press-konferencija u Lukavcu, ali nije navedeno ko će se tom prilikom obratiti javnosti i s kakvim informacijama.