Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U većem dijelu BiH pretežno oblačno

oblacno111

U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama jutros je bilo sunčano vrijeme. U ostalim dijelovima pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -4 stupnja, Bugojno, Sarajevo -3, Bihać, Bjelašnica, Jajce, Kupres, Sanski Most -2, Goražde, Livno, Prijedor, Zenica -1, Banja Luka, Ivan-sedlo 0, Srebrenica 1, Bijeljina, Tuzla 2, Doboj, Gradačac, Mostar, Trebinje, Zvornik 3 i Neum 6.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim poručjima Bosne, te na istoku i jugoistoku Hercegovine danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti. U ostalim područjima BiH sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom i sumaglicom. Vjetar će biti slab, istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, a u Hercegovini od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. U kotlinskim dijelovima grada bit će magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 5 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.