Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U pojedinim dijelovima BiH večeras će padati snijeg

BiH

vrijeme kisa

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje sa zapada usloviti padavine u cijeloj zemlji.

Na planinama će padati snijeg, a u nizinama kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina je od 2 do 10 litara po metru kvadratnom.

U noći na petak slab snijeg ili susnježica su mogući u nizinama u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjerene jačine sa jakim udarima, istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će iznositi između 6 i 12, na sjeveroistoku Bosne do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 9 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Krajini i na jugu Hercegovine je registrovana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sat: Bjelašnica -5, Sokolac -1, Bugojno, Gradačac i Srebrenica 0, Tuzla i Zenica 1, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Jajce, Kupres, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 2, Doboj, Ivan-sedlo i Prijedor 3, Goražde 4, Livno i Trebinje 6, Mostar i Čapljina 8, Bihać 9 i Neum 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.