Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U noći s petka na subotu stižu nove padavine

BiH

sarajevo_zimska_noc_1

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prijepodne.

U noći na subotu nove slabe padavine u Bosni. Većinom slab snijeg, u nizinama je moguća i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prijepodne. U noći na subotu nove slabe sniježne padavine. Temperatura zraka između -4 i 1 stepen.

U Bosni je juros bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica i Sokolac -9 stepeni, Ivan Sedlo -6, Sarajevo -4, Bihać -3, Bugojno, Grude, Tuzla i Zenica -2, Jajce -1, Bijeljina i Doboj 0, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 1, Banja Luka i Brčko 2, Livno 3, Stolac 6, Mostar i Široki Brijeg 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.