Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme u bih

U nevremenu nekoliko kuća ostalo bez krova

nevrijeme u bih
FOTO: Fena

Nekoliko kuća ostalo je bez krova, oštećena su vozila, a stabla koja su pala napravila su dodatnu štetu

Jako nevrijeme sinoć je zahvatilo Mjesnu zajednicu Višnjevo, naselje Potok, u Općini Travnik gdje je pričinjena veća materijalna šteta na stambenim objektima.

Nekoliko kuća ostalo je bez krova, oštećena su vozila, a stabla koja su pala napravila su dodatnu štetu, izvijestio je u utorak Federalni operativni centar.

Članovi općinske komisije za procjenu štete upućeni su na mjesto događaja.

Nevrijeme u Orašju uzrokovalo veće materijalne štete na porodičnim kućama

U ponedjeljak, 1. jula, oko 19.30 sati došlo je do velikog nevremena u Orašju koje je uzrokovalo veće materijalne štete na porodičnim kućama, dvorišnim objektima, autima i na poljoprivrednim usjevima koji su u cijelosti uništeni.

Obilne kiše praćene krupnim ledom zahvatile su mjesne zajednice Donja Mahala, Kostrč, Ugljara, Orašje, te Dusine. Operativni timovi Službe civilne zaštite su na terenu i prikupljaju informacije o nastalim štetama, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Vatrogasna jedinica Grada Orašja sinoć je poslije nevremena, od 20.30 do 23 sati bila na četiri intervencije ispumpavanja voda iz kuća i pratećih objekata koji su bili ugroženi od obilne kiše i leda.