Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadeti položili zakletvu

U MUP-u SKB-a zaposlen 131 novi policijski službenik

Foto: MUPSBK

“Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona kontinuirano provodi aktivnosti na prijemu novih policijskih službenika, shodno važećim zakonskim propisima i procedurama, a sve u cilju popunjavanje upražnjenih radnih mjesta”

U bazi Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona koja se nalazi u Slimenima, općina Travnik, 131 kadet položio je svečanu zakletvu i potpisao ugovore o radu.

Kako su u utorak priopćili iz MUP-a, kadeti su uspješno završili osnovnu policijsku obuku za čin “policajac” na Policijskoj akademiji u Sarajevu.

Na svečanoj ceremoniji prisustvovao je policijski komesar Uprave policije MUP-a SKB-a Faik Adilović koji se obratio novim policijskim službenicima te im čestitao na svečanom polaganju zakletve i prijemu u policijsku službu.

“Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona kontinuirano provodi aktivnosti na prijemu novih policijskih službenika, shodno važećim zakonskim propisima i procedurama, a sve u cilju popunjavanje upražnjenih radnih mjesta.

Na taj se način osiguravaju preduvjeti za održavanje stanja sigurnosti na našem području na zadovoljavajućoj razini, ali i mogućnosti za njegovo poboljšanje”, stoji u priopćenju MUP-a.