Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Maslovarama se okupilo 300 lovaca, iz Haga im se javio osnivač (FOTO)

BiH

Котор Варош – традиционална ловачк
FOTO Srna

Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama kod Kotor Varoša ove godine okupila je oko 300 lovaca, među kojima je za najuspješnijeg u prošloj lovnoj sezoni izabran Vinko Stojanović, javlja Srna.

Stojanović je dugogodišnji član Lovačkog udruženja “Jelovka” Mjesne zajednice Maslovare, koje je sinoć organizovalo lovačku večeru.

Za promociju i popularizaciju lova kod žena nagrade su dobile Milojka Bogdanić i Božana Šebić.

Nagrađeni su i zaslužni lovci Obrad i Đuro Smiljić, Mladen Čupić, Marko Jotanović i Milorad Gavrić, te najbolja lovačka sekcija “Maslovare” i lovna grupa “Centar Liplje”.

Najviše priznanje udruženja – zlatnu plaketu dobili su posthumno Stanislav Jotanović i Zoran Stanišljević, a istim priznanjem nagrađen je i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

Posebno priznanje za načelnika Opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana FOTO Srna

Posebna priznanja uručena su načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu, Stamenku Jotanoviću i Muji Zuhriću, a nagrađeni su i najmlađi članovi Sanjin Božičković, Stefan Župljanin, Miloš Tovilović i Sergej Župljanin.

Prvi predsjednik i osnivač “Jelovke” Stojan Župljanin (inače osuđeni ratni zločinac koji izdržava kaznu zatvora od 22 godine) se prisutnima javio iz Haga i poželio da lovaca bude što više, da među njima ne bude podjela, te da vode brigu o bezbjednosti u lovištu.

Predsjednik “Jelovke” Slobodan Župljanin odao je priznanje svima koji su u proteklih 28 godina doprinijeli razvoju udruženja za koje je rekao da obavlja značajnu i odgovornu funkciju, javlja Srna.

FOTO Srna

“Naše aktivnosti prošle godine bile su usmjerene na uzgoj i zaštitu divljači, tako da možemo reći da trenutno imamo dobro stanje u lovištu i referentan broj divljači. Posebno smo ponosni što od ove godine imamo formiran i Damski lovački klub”, rekao je Župljanin i najavio početak lovne sezone za 1. april kada će biti održana i godišnja skupština udruženja.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i sekretar Lovačkog saveza RS Živojin Lazić koji je u obraćanju istakao da će zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku Lovačkom savezu ove godine iz republičkog budžeta pripasti 400.000 KM umjesto dosadašnjih 100.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan poželio je lovcima dobar pogled i mnogo uspjeha u uzgoju i zaštiti divljači.