Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GIK

U Bihaću obrađena sva biračka mjesta, nema promjena u rezultatima

biracki spisak glasacki listici izbori
Foto: Fena

Preostalo je da se prebroje glasovi mobilnih timova i oni koji su pristigli putem pošte, što će biti učinjeno u narednim danima

Prema najnovijim podacima Gradske izborne komisije u Bihaću objavljenim u popodnevnim satima, rezultati lokalnih izbora ostaju nepromijenjeni nakon što su obrađena sva biračka mjesta na području te općine.

Politička koalicija koju čine Socijaldemokratska partija (SDP), Naša stranka, Narod i pravda (NiP) te Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) odnijela je pobjedu u utrci za gradonačelnika Bihaća.

Što se tiče raspodjele vijećničkih mandata u Gradskom vijeću Bihaća, situacija je ostala nepromijenjena u odnosu na dosadašnje rezultate.

Prema trenutnim podacima, POMAK i Stranka demokratske akcije (SDA) imaju po 9 vijećnika, s tim da je SDA osvojila 5.056 glasova, dok je POMAK nešto iza nje sa 4.963 glasa. Slijedi SDP sa 4 vijećnika i 2.204 glasa, dok je Narodni evropski savez (NES) osvojio 3 vijećnička mjesta sa 1.853 glasa.

Stranka Narod i pravda (NiP) dobila je 2 vijećnička mandata sa 1.178 osvojenih glasova, dok je Stranka za Bosnu i Hercegovinu (Stranka za BiH) također osvojila 2 vijećnika s ukupno 888 glasova. Novoosnovani politički subjekt “Možemo bolje” osvojio je jedno vijećničko mjesto uz 811 osvojenih glasova.

Preostalo je da se prebroje glasovi mobilnih timova i oni koji su pristigli putem pošte, što će biti učinjeno u narednim danima. Iako se ne očekuju značajnije promjene nakon prebrojavanja tih glasova, teoretski je moguće da POMAK ili SDA osvoje još jedan mandat.

Također, politički subjekt “Možemo bolje” ima šansu osvojiti još jedan mandat, prema određenim procjenama i računicama.