Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra pretežno oblačno, moguća slaba kiša

sarajevo gradjani (5)

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno slaba kiša u jutarnjim satima je moguća u sjevernim područjima Bosne i u Krajini. U većem dijelu zemlje poslijepodne može lokalno padati slaba kratkotrajna kiša. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 9 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 4, Bihać 6, Livno i Sokolac 8, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Trebinje 10, Sanski Most 11, Bijeljina, Doboj, Jajce, Stolac, Tuzla i Čapljina 12, Prijedor, Srebrenica, Zenica i Zvornik 13 i Neum 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.