Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH promjenljivo oblačno, poslijepodne mogući pljuskovi

kisa02

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno. U ostalim dijelovima BiH je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan-sedlo 12, Goražde i Kupres 13, Sokolac 14, Bugojno i Sarajevo 16, Bihać, Livno i Srebrenica 17,
Bijeljina, Gradačac, Tuzla, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Sanski Most 19, Trebinje 22, Mostar i Neum 24 i Čapljina 25.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je veći od normalnog i raste.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas više oblačnosti bit će gdje prijepodne lokalno može padati slaba kiša.

Poslijepodne na istoku i jugoistoku Hercegovine su mogući pljuskovi. Vjetar u Bosni bit će slab u Hercegovini i umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu danas će prijepodne biti oblačno. U drugoj polovini dana doći će do smanjenja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.