Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas oblačno s pljuskovima i grmljavinom

Bihać: Etno selo na Uni nudi “putovanje” kroz minula vremena

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblačnosti, sa slabom kišom u istočnim, jugoistočnim i centralnim područjima. Tokom dana, kiša pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i jugu zemlje. Prema kraju dana, u cijeloj zemlji, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 26 do 29 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Krajem dana, postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje na jugoistoku i jugu padala je kiša.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Trebinje 26, Srebrenica 16, Bjelašnica 13, Han Pijesak i Nevesinje 12, Bileća i Rudo 9, Ivan Sedlo i Sarajevo 8, Mostar 4, Čapljina 3, Foča i Sokolac 2, Gacko, Kupres i Višegrad 1.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada, navodi se u današnjem biltenu Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo i Kupres 11, Sokolac 12, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 14, Doboj, Livno, Prijedor i Tuzla 15, Gradačac, Srebrenica, Trebinje i Zenica 16,  Goražde, Mostar i Zvornik 17, Neum i Čapljina 18 stepeni.