Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas do 27 stepeni

kisa sarajevo

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u Krajini. Poslijepodne ili u večernjim satima padavina će biti i u ostatku BiH.

Uz kišu se očekuje i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i na jugu Hercegovine. Vjetar će u Posavini, slab, sjeverni, a ostalim područjima BiH uglavnom, slab do umjeren, jugoistočni. U zapadnoj Bosni, tokom dana, povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima ili u noći sa subote na nedjelju. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 21 stepen.

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u sjevereozapadnim područjima.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Gradačac 8, Doboj i Prijedor 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Zenica 10, Tuzla 11, Kupres i Sokolac 12, Bihać, Bugojno i Jajce 13, Goražde i Mostar 14, Ivan-sedlo 15, Srebrenica 16, Livno i Trebinje 17, Sarajevo 19, Neum 23 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.