Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požar u "Elektrokrajini"

U Banjoj Luci izgorjelo 200.000 maraka

Banja Luka: Vatrogasci se bore s požarom u zgradi Elektrokrajine
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Vrijednost ugovora koji je potpisan 2. novembra iznosi 169.890 KM bez PDV (ili 198.771KM), a rok za završetak posla je 25 radnih dana

Elektrokrajina“ Banjaluka će na sanaciju dijela objekta uprave u centru Banje Luke, koji je izgorio u požaru prije skoro mjesec dana potrošiti 198.771 KM, piše Capital.

„Elektrokrajina“ je ovaj posao putem pregovaračkog postupka dodijelila grupi ponuđača, koju čine „Almako hotelska oprema“ te preduzeće „Veco gradnja“.

„Postupak nabavke proveden je putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja iz razloga krajnje hitnosti prouzrokovane nepredvidivim događajima, u skladu sa odredbama Zakonom o javnim nabavkama“, poručili su iz „Elektrokrajine“.

Vrijednost ugovora koji je potpisan 2. novembra iznosi 169.890 KM bez PDV (ili 198.771KM), a rok za završetak posla je 25 radnih dana.

Iz ovog preduzeća poručuju da ova nabavka podrazumijeva uklanjanje i odvoz ostataka izgorjele krovne konstrukcije, stolarije, kancelarijskog namještaja i šuta.

„Osim toga predviđa i neophodnu sanaciju, postavljanje nove krovne konstrukcije i spoljne stolarije u cilju zaštite objekta od negativnih atmosferskih uticaja“, naveli su u „Elektrokrajini“.

Podsjećamo, u objektu preduzeća “Elektrokrajina” početkom oktobra je izbio požar i proširio se na hotel „Bosna“ koji se naslanja na taj objekat.

U požaru koji je zahvatio dio pomoćnog poslovnog objekta „Elektrokrajine“ izgorjela je jedna etaža sa 12 kancelarija i krov ovog objekta, a procijenjena šteta iznosi 256.200 KM.