Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraćajni kolaps

Trebalo danas, ali nije: Saobraćajnica kod Skenderije još uvijek zatvorena

Foto: Vlada KS

U jeku turističke sezone

U centru Sarajevu u jutarnjoj špici pravi je kolaps. Naime, saobraćaj na glavnoj saobraćajnici na Skenderiji u Sarajevu jutros nije pušten iako su iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo najavili da će radovi biti završeni za vikend, tačnije, u nedjelju.

“Tokom vikenda izmjene saobraćaja zbog radova na Skenderiji, koji se u nedjelju završavaju, a nakon SFF-a nastavljaju. Tokom vikenda će se izvoditi radovi na asfaltiranju dvije kolovozne trake i trotoara na dionici glavne gradske saobraćajnice, i to od Skenderije do spoja s Radićevom ulicom. Saobraćaj se tokom vikenda na toj dionici neće odvijati, a osigurani će biti alternativni pravci i zaobilaznice. S ovim vikendom se završavaju radovi na ovoj saobraćajnici, a bit će nastavljeni po završetku Sarajevo Film Festivala. Radovi će završiti u nedjelju, a saobraćaj će biti pušten u ponedjeljak”, naveli su, između ostalog, iz nadležnog ministarstva.

Podsjetimo, radovi na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu su počeli prije nekoliko dana.

Kako je već spomenuto na početku teksta u izjavi ministarstva, oni će biti obustavljeni za vrijeme trajanja SFF-a po čijem završetku će biti nastavljeni.