Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane: Tokom noći stiže jače naoblačenje sa zapada

BiH

vrijeme

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je mala do umjerene naoblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Sokolac 1, Doboj 2, Banja Luka, Prijedor i Zenica 4, Tuzla 5, Zvornik 6, Bijeljina 7, Ivan-sedlo, Livno i Srebrenica 8, Bugojno, Drvar i Trebinje 10, Sarajevo i Stolac 11, Bihać, Gradačac, Široki Brijeg i Jajce 12, Mostar 13, Neum 14 i Sanski Most 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Više oblačnosti danas će biti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše od poslijepodnevnih sati. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH .

U srijedu jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu, na planinama i snijeg. Glavnina padavina prijepodne. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše će pasti u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

U Bosni se očekuje uglavnom između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuje između 15 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar prije podne umjeren i jak južnog smjera.

Od sredine dana vjetar će oslabiti i promijenuti smjer na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

U četvrtak veći dio dana pretežno sunčano. Poslijepodne se u Bosni očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar većinom slab jugozapadnog smjera, u Krajini umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni.

U petak u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne pretežno oblačno, u sjevernim područjima sa slabom kišom. U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni.