Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature preko 30 stepeni, pred kraj dana moguća kiša

BiH

vrijeme

U BiH će danas biti toplo uz promjenjivu naoblačnost, a prema noći jače naoblačenje sa jugozapada donijeće kišu i pljuskove, uz dnevnu temperaturu vazduha od 26 do 32, u višim predjelima od 22 stepena Celzijusa.

Tokom dana bit će promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i toplo. Kasnije popodne i prema večeri jače naoblačenje sa jugozapada i zapada donijet će u noći kišu i pljuskove sa grmljavinom najprije u Krajini.

Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni.

U subotu, prije podne prolazan poremećaj koji će u Bosni i Hercegovini usloviti jače pljuskove. Grmljavina je moguća na jugu i sjeveru zemlje. Padavine se ne očekuju u istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Poslije podne jedino na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C.