Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Temperature će rasti do 36 stepeni: Evo do kada će trajati toplo i sunčano vrijeme

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U ponedjeljak najtoplije s maksimalnim temperaturama do 36 stepeni

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temeratura 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen.

U utorak destabilizacija

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, poengdje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36 stepeni.

U utorak, umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.