Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature će rasti do 20 stepeni, nakon čega stiže veliko zahlađenje

BiH

fronta

Nakon vikenda kojeg su, za ovo doba godine, obilježile iznadprosječno visoke temperature, pred nama je još nekoliko dana praćenih južinom koja bi mnogima mogla zadavati glavobolje, a u nastavku nas sedmice očekuje obilje kišnog vremena.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, nakon toplog ponedjeljka pred nama je još nekoliko toplih i sunčanih dana, a iznadprosječno visoke temperature zadržat će se do kraja sedmice, tačnije do čevrtka kada slijedi naoblačenje.

 

Do kraja sedmice očekuje nas djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku te i dalje iznadprosječno toplo. Više oblaka, mjestimice i kiše bit će na Jadranu, češće na sjevernom dijelu.

Od petka porast naoblake, a kiše će biti i ponegdje u unutrašnjosti. Na kopnu moguća dugotrajna magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu umjereno jugo.

Nakon kišnog vremena koje će naše područje zahvatiti u četvrtak te se preko susjedne Hrvatske provlačiti do kraja vieknda, sa sjeveroistoka nam dolazi hladna fronta koja sa sobom nosi izuzetno hladni zrak.

Zbog prodora hladnog Ruskog i Skandinavsog vjetra padavine će se smiriti, a dnevne temperature će se kretati oko nuče, tokom večeri i noći živa na termometru ići će duboko ispod nule.