Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjedok drame u sudnici: Praljak je nakon ispijanja otrova samo sjeo

BiH

praljak

Bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak umro je u bolnici u Haagu nakon što je u haškoj sudnici popio otrov pošto mu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine, potvrdio je Hini izvor blizak Praljku.

Žalbeno vijeće ICTY-ja u srijedu je u Haagu izricalo žalbenu presudu u predmetu Prlić i ostali. Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: “General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu” i popio sadržaj iz bočice.

Član Documente Eugen Jakovčić ispričao je za N1 šta se dogodilo u sudnici.

“Praljak je nakon što mu je izrečena odnosno potvrđena presuda od 20 godina zatvora rekao da je on ne prihvaća i nakon toga je izvadio tekućinu u nekoj maloj čašici i popio je. Nakon toga su kamere bile ugašene, a u dijelu sudnice u kojem sam bio vidjeli smo da je on sjeo, nije bilo nikakvih fizičkih naznaka da se radi o otrovu. Sudac je tada nastavio s izricanjem presude, a tada su branitelji Praljka izjavili da je popio otrov. Tada su se spustile zavjese i mi više nismo mogli vidjeti šta se događa u tom dijelu u kojem se nalaze osuđenici i njihovi odvjetnici”, kazao je Jakovčić.