Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra u Bosni prijepodne oblačno, tokom dana razvedravanje

BiH

vrijeme2
Foto: Arhiv Fokusa

U Hercegovini će sutra biti pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno, po kotlinama s maglom. U ranim jutarnjim satima lokalno je moguća slaba kratkotrajna kiša. U drugoj polovini dana u Bosni će doći do razvedravanja. Vjetar će u Bosni biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će, prijepodne, biti umjereno jaka bura, koja će u drugom dijelu dana oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 2 i 7, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 10 i 15, a na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno. Sredinom dana se očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 5, a najviša dnevna do 14 stepeni.

Danas prijepodne u Bosni i Hercegovini se razvedrilo. U drugoj polovini dana postepeno se povećavala oblačnost sa sjeverozapada.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica – 3, Kupres 7, Ivan-sedlo i Sokolac 8, Bihać 10, Drvar, Goražde, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 11, Banja Luka, Bugojno i Jajce 12, Gradačac, Livno, Tuzla i Zenica 13, Zvornik 14, Doboj 15, Stolac i Trebinje 17, Mostar i Neum 18 i Čapljina 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavod BiH.