Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra u BiH sunčano, u noći na četvrtak povećanje oblačnosti

sarajevo – vrucina – aa

U Bosni će sutra biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a u Hercegovini sunčano. U noći na četvrtak se očekuje povećanje oblačnosti kada su lokalni pljuskovi mogući u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, a na jugu od 13 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Na sjeveru Bosne prijepodne prolazno je bilo i pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 7, Sokolac 17, Ivan-sedlo 18, Sarajevo i Srebrenica 21, Bugojno, Jajce i Livno 22, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 23, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Doboj 24, Drvar, Neum i Trebinje 25, Grude 27, Stolac 28, Mostar 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.