Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Dvije nagle promjene vremena: Temperature idu do 36 stepeni, pa stiže hladna fronta

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Stabilnije vrijeme neće dugo potrajati, jer poslijepodnevni i večernji sati ponedjeljka donose prodor hladne fronte sa sjevera uz pad temperature i padavine

U Bosni i Hercegovini će danas biti umjereno do pretežno oblačno. Nešto sunčanije vrijeme očekuje se na jugu. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura iznosiće od 13 do 18, na jugu zemlje do 20, a dnevna od 25 do 32 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 16, a dnevna od 25 do 27 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, ponegdje u planinskim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36 stepeni.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 32 stepena.

Od ponedjeljka navečer nova promjena

Stabilnije vrijeme neće dugo potrajati, jer poslijepodnevni i večernji sati ponedjeljka donose prodor hladne fronte sa sjevera uz pad temperature i padavine, javlja BHmeteo.

Ono što je sada pomalo izvjesno, nestabilno vrijeme bi potrajalo u prvih pet dana jula, pa bi kasnije moglo uslijediti stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena i toplije.