Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Stiže promjena vremena, neće biti hladno, ali hoće padavina

sarajevo snijeg damir begovic 22

U Sarajevu danas će više oblačnosti biti prijepodne, zatim razvedravanje

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle. U istočnim područjima rijetko pada slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sanski Most -4 stepena, Sokolac -3, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica i Zenica -2, Gradačac i Prijedor -1, Jajce 0, Brčko, Doboj, Drvar, Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zvornik 2, Mostar i Široki Brijeg 5, Stolac 6, Trebinje 7 i Neum 8.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U BiH danas više oblačnosti bit će prijepodne. Po kotlinama u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu danas će više oblačnosti biti prijepodne, zatim razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sutra će biti oblačno sa slabom kišom prijepodne.

U većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme i slaba kiša se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 6 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 11 stepeni.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne u nedjelju, 23. decembra, bit će oblačno. U većem dijelu Bosne bit će oblačno prijepodne sa slabom kišom u jutarnjim satima, a u drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 24. decembra, prijepodne se očekuje jače naoblačenje koje će u nizinama usloviti kišu. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine. Prestanak padavina očekuje se do kraja dana. Vjetar u jutarnjim satima slab, južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10 stepeni. U poslijepodnevnim satima temperatura zraka u opadanju.

U Bosni će u utorak, 25. decembra, biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -1 i 4 stepena. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a najviša dnevna od 4 do 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.