Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stevanović: Treba odustati od zaključaka u “slučaju Dragičević”

spomenka_stevanovic

Šefica Kluba poslanika Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Narodnoj skupštini RS-a Spomenka Stevanović smatra da Anketni odbor, ali i poslanici vladajuće većine treba da odustanu od zaključaka u “slučaju David Dragičević”.

Ona je ustvrdila da do toga treba da dođe, jer je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka otvorilo istragu u ovom predmetu.

Na novinarsku konstataciju da ta odluka nije saopćena iz tužilaštva, ona je navela da je “objavljena na društvenim mrežama” i da je ona ubijeđena da je ta odluka donesena.

– Ja ću kao šefica Kluba DNS-a danas razgovarati sa članovima anketnog odbora i našim koalicionim partnerima. Time bi Narodna skupština pokazala visok nivo odgovornosti te da ne postoje oni koji jesu za otkrivanje istine u ovom slučaju i oni koji nisu – ustvrdila je Stevanović novinarima u parlamentu RS-a.

Treći njen prijedlog je da se, kako je navela, objedine zaključci i Anketnog odbora i vladajuće većine.

Anketni odbor je većinom glasova, uz uzdržan stav zamjenika predsjednika Odbora Drage Kalabića (SNSD), ocijenio u zaključcima da postoji osnov sumnje da je 21-godišnji mladić David Dragičević ubijen te da očekuju da se o ovom pitanju što hitnije odredi tužilaštvo.

S druge strane, poslanici vladajuće većine u RS-u, među kojima je i DNS, sinoć su saopćili svoje zaključke u kojima se navodi da izvještaj Anketnog odbora neće dobiti njihovu podršku, jer bi, kako su naveli, njegovim prihvatanjem parlament izašao iz okvira svojih ustavnih nadležnosti.