Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo, mostar, srebrenica

Specijalni izaslanik njemačke Savezne vlade za zapadni Balkan stiže u BiH

Manuel_Sarrazin
Sondersitzung des Deutschen Bundestages zur Einholung eines zustimmenden Beschlusses des Deutschen Bundestages für eine Stabilitätshilfe zugunsten Griechenlands nach dem Gesetz zur finanziellen Beteiligung am Europäischen Stabilitätsmechanismus ( ESM ). Manuel Sarrazin, Bündnis 90/Die Grünen, MdB, bei seiner Rede am Rednerpult im Plenarsaal des Deutschen Bundestages im Reichstagsgebäude. Ordnungsnummer: 3645230 Name: Sarrazin, Manuel Ereignis: Plenarsitzung, Redner Gebaeude: Reichstagsgebäude, Plenarsaal Fotograf: Thomas Trutschel/ photothek.net Bildnachweis: Deutscher Bundestag/Thomas Trutschel/ photothek.net Nutzungsbedingungen: http://www.bundestag.de/wissen/archiv/sachgeb/bilda/bildnutz.html Es werden nur einfache Nutzungsrechte eingeräumt, die ein Recht zur Weitergabe der Nutzungsrechte an Dritte ausschließen

U Mostaru će se Manuel Sarrazin sastati s gradonačelnikom Marijom kao i s aktivistima za ljudska prava i projektnim partnerima na licu mjesta

Specijalni izaslanik njemačke Savezne vlade za zemlje zapadnog Balkana, gospodin Manuel Sarrazin posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 10. do 14. jula 2022. godine.

Zajedno sa potpredsjednicom Bundestaga, gospođom Aydan Özoğuz, državnom ministricom za Evropu i klimu pri MVP Njemačke, gospođom dr. Annaom Lührmann i članom Bundestaga, gospodinom Adisom Ahmetovićem, učestvovat će na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Tokom svog boravka u Sarajevu sastat će se i sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom i zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, gosp. Josipom Brkićem. Osim toga, planirani su daljnji sastanci sa ekološkim aktivistima i predstavnicima civilnog društva.

U Mostaru će se Manuel Sarrazin sastati s gradonačelnikom Marijom kao i s aktivistima za ljudska prava i projektnim partnerima na licu mjesta.

Državna ministrica za Evropu i klimu pri MVP Njemačke Anna Lührmann, posjetiće Bosnu i Hercegovinu od 10. do 12. jula 2022. Ona će zajedno s potpredsjednicom Bundestaga gospođom Aydan Özoğuz, specijalnim izaslanikom Savezne vlade za zemlje zapadnog Balkana, gospodinom Manuelom Sarrazinom, i poslanikom u Bundestagu, gospodinom Adisom Ahmetovićem učestvovati na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Lührmann će razgovarati s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, generalom EUFOR-a Wesselyjem i zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem.

U razgovorima će biti riječi o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predstojećim izborima u oktobru i pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.