Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrda na sjednici Vijeća ministara

Slobodan Radinković bit će novi direktor SIPA-e

Foto: Srna

Očekuje se da Radinković bude i zvanično potvrđen za novog direktora SIPA-e na sjednici Vijeća ministara koja će se održati 16. septembra.

Aktuelni načelnik PU Doboj, Slobodan Radinković, bit će danas predložen za novog direktora SIPA-e.

Ovo je i malo iznenađenje, obzirom da je nakon obavljenih razgovora sa svih sedam kandidata, Radinković bio trećeplasirani na listi koju je sačinio Nezavisni odbor, a iza aktuelnog direktora Darka Ćuluma i Ljubiše Pandurevića.

Očekuje se da Radinković bude i zvanično potvrđen za novog direktora SIPA-e na sjednici Vijeća ministara koja će se održati 16. septembra.

Podsjećamo, među kandidatima koji su se prijavili na konkurs bili su još i Zoran Savić, službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Miloslav Savković iz MUP-a RS, Goran Pisić, šef brčanske policije, te Ljubiša Pandurević.

Slobodan Radinković je rođen 1975. godine u Banjoj Luci. Osnovnu školu završio je u Banjoj Luci, a Srednju školu unutrašnjih poslova u istom gradu 1995. godine.

Višu školu unutrašnjih poslova završio je 1998. godine u Banjoj Luci, a zatim Visoku školu unutrašnjih poslova, gdje je stekao zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zaposlen je od 1995. godine.

U prethodnom periodu obavljao je sledeće poslove i zadatke: policajac u Policijskoj stanici Centar, šef smjene u PS Centar, pomoćnik komadira PS Centar, zamjenik komandira PS Centar, komandir Policijske stanice Obilićevo i Policijske stanice Lazarevo, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka i zamjenik načelnika Uprave za osiguranja ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske.