Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nagla promjena

Slijedi period hladnijeg vremena s obilnim padavinama. Najavljen je čak i snijeg!

Foto: Hazim Aljović/FENA

Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34 °C

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 32 °C.

Snijeg na najvišim planinama

Sa današnjim vrućim vremenom, opraštamo se sa ljetom 2024. godine, javlja BHmeteo.

Od sutra promjena vremena donosi postepen, a krajem nadolazeće sedmice i osjetan pad temperatura.

“Kako vam zvuči da ćemo nakon današnjih 33-34 stepeni, za 5-6 dana u najtoplijem dijelu dana mjeriti oko 10-15 stepeni uz nerijetko obilnije padavine”, poručuje BHmeteo.

Visoke regionalne planine, ponajviše Slovenije očekuje prvi ovosezonski snijeg.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u prvom dijelu dana. Poslije podne djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 °C.

U četvrtak sunčano uz postepen porast naoblake do kraja dana. Poslije podne ili tokom noći lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 24 do 30 °C.