Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. meteorolog

Sladić objavio prognozu za naredni period: Temperature opet skaču do 40

nedim sladić
Foto: Facebook

“Od 05.08. temperature ponovo rastu, pa ćemo ponovo vidjeti 40 °C u dnevnim prognozama kao sastavni dio maksimalnih temperatura”, kaže meteorolog

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

-Osim prolaznih lokalnih pljuskova oko 03.08., uvjetovanih prolaznom destabilizacijom u srednjim nivoima atmosfere i koji su najizgledniji u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje, bitnijih padavina nemamo do polovine augusta te se suša nastavlja u većini zemlje – napisao je Sladić.

-Od 05.08. temperature ponovo rastu, pa ćemo ponovo vidjeti 40 °C u dnevnim prognozama kao sastavni dio maksimalnih temperatura (tj. prognozirani raspon u većem dijelu zemlje je od 35 do 40 °C) – naveo je on.

Prognoza FHMZ-a

Sutra u Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva, a moguća je i pojava grada. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.

Prvog dana nove radne sedmice sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a BiH.