Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiže stabilizacija

Sladić ima dugoročnu prognozu: Slijedi duži period bez većih padavina

Foto: Društvene mreže

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima

Nakon osjetnog pada temperature i superćelijske oluje koja je nanijela veliku štetu u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, bh. meteorolog Nedim Sladić najavio je da sada pred nama slijedi duži period lijepog i toplog vremena.

“Nepovoljne vremenske prilike ostavljamo iza nas. U cijeloj zemlji padavine su sada prestale, a koristile su žednoj zemlji. U danima pred nama ugodno toplo, uz dosta sunca i najvažnije – bez sparine. Samo će raznovrsni grudvasti oblaci u srijedu upotpuniti nebo”, naveo je Sladić na Facebooku.

“Također, ugodne noći su tu, da se lijepo naspavamo. Slijedi duži period bez većih padavina”, dodao je Sladić.

Prognoza za naredne dane

Kako javlja FHMZ, sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Krajem dana, može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U četvrtak promjenljivo oblačno i sunčano. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.