Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Znak podrške

Šefica Evropske komisije stiže u BiH, posjetit će Jablanicu i ostala područja pogođena poplavama

Ursula von der Leyen sastala se s članovima Predsjedništva BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Za petak iduće sedmice je planiran i susret u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH, ali i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen naredne sedmice dolazi u posjetu našoj zemlji.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz Brisela, šefica Evropske komisije će između ostalog posjetiti i Jablanicu, ali i ostala mjesta koja su pogođena katastrofalnim poplavama.

Za petak iduće sedmice je planiran i susret u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH, ali i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Riječi podrške nakon poplava

Podsjećamo, nakon poplava koje su pogodile BiH, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen oglasila se na društvenim mrežama i potvrdila podršku BiH.

Također je navela da je BiH tražila aktiviranje Mehanizam civilne zaštite Evropske unije i timovi bi uskoro trebali biti u našoj zemlji.

“Naše misli su uz građane Bosne i Hercegovine, koji su pogođeni katastrofalnim poplavama. Aktivirali smo Mehanizam civilne zaštite EU i uskoro šaljemo spasioce na teren. Ovo je EU solidarnost na djelu”, objavila je Von der Leyen.

Turneja po Zapadnom Balkanu

Inače, prema službenom kalendaru koji se može naći na stranici Evropske komisije, od 23. do 26. oktobra, osim BiH, von der Leyen će posjetiti Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Kosovo te, na kraju turneje po Zapadnom Balkanu, Crnu Goru.

Prema riječima dužnosnika EK, posjeta će biti potvrda predanosti Evropske komisije zemljama regije.