Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Zakon o radu neće dobiti našu podršku

BiH

niksic

Socijaldemokratska partije BiH danas je u Sarajevu održala Strateško planiranje. Na ovom događaju bili su prisutni predsjednici lokalnih organizacija iz cijele BIH i članovi Predsjedništva SDP BiH.

Strateško planiranje otvorio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i poziciji SDP. Nikšić je posebno istaknuo značaj očuvanja i daljnjeg jačanja jedinstva partije u kontekstu odgovora na krizu u koju je BiH dovela aktuelna vlast.

On je posebno naglasio da je izuzetno važno da će SDP podržati samo ona zakonska rješenja koja su u skladu sa programskim načelima SDP-a i u dobrobiti građana. Zakon o radu koji je utvrdila Vlada FBiH neće dobiti našu podršku jer nije usaglašen sa sindikatima i umanjuje prava radnika.

Na strateškom planiranju razgovarano je i o predstojećem Kongresu i izborima za Predsjednika SDP BiH, pripremi nivog Programa i Statuta partije kao i o pripremama za Lokalne izbore 2016.godine.

Nakon Strateškog planiranja u subotu će se održati i sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti raspisani izbori za Predsjdnika i do ijeti Odluka o održavanju Kongresa.