Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Vladajuća garnitura nastavlja uništavati javna preduzeća

BiH

sdp predsjednistvo 4
FOTO: I. Kralj

Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica, nakon što su u nemogućnosti da se godinama dogovore oko Uprave JP Autoceste FBiH, zbog kojih su propali i tenderi, a u Federaciji BiH za ovog mandata nije izgrađen ni metar autoceste, sada zbog istih razloga, kadrovskih križaljki uništavaju i JP Željeznice FBiH – navodi se u saopćenju za javnost Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla.

Iz SDP-a tvrde da zbog želje da na čelo Željeznica dođu nestručne, ali podobne osobe, ovo javno preduzeće od 2015. godine nije u stanju imati kompletnu Upravu.

– Srećom postoje časni i moralni ljudi koji gledaju malo dalje od ličnog ili stranačkog interesa. Osobe poput Jadranka Stojkića i Dalfine Bošnjak koji su se kao članovi Nadzornog odbora JP Željeznice FBiH usprotivili uputama Vlade Federacije BiH, da se urade sve potrebne izmjene akata preduzeća, koje bi omogućile imenovanje kandidata kojeg preferira HDZ. U ovom slučaju kandidat, kojeg predlaže HDZ, ne ispunjava uslove potrebne konkursom, nema potrebnu stručnost i kao takav bi bio nepovoljan po same Željeznice FBiH – ističe se u saopćenju za javnost KO SDP Tuzla te postavlja pitanje “dokle će premijer činiti ustupke HDZ-u”.

sdp