Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banovići

SDA izgubila još jednu utvrdu, pobjednici: “Molimo građane da ostanu kući”

mehmed hasanovic
FOTO: Tuzlanski.ba
Mehmed Hasanović proglasio pobjedu u Banovićima

Mehmed Hasanović je istakao da je njegova primarna misija slušati potrebe građana i raditi na projektima koji će doprinijeti ekonomskom razvoju Banovića

Mehmed Hasanović kandidat za načelnika Općine Banovići ispred Pokreta Demokratske Akcije osvojio je većinu glasova na Lokalnim izborima. 

Prema preliminarnim rezultatima Mehmed Hasanović je izabran za novog načelnika Općine Banovići.

Hasanović će pobjedom smijeniti Begu Gutića koji je 2020. godine na lokalnim izborima u Općini Banovići 7.480 glasova. Oglasili su se iz PDA s porukom građanima Banovića u kojoj stoji sljedeće:

“Prema preliminarnim rezultatima, dr. sci. Mehmed Hasanović je izabran za novog načelnika Općine Banovići. U naredne četiri godine, predano će služiti svim građanima Banovića, bez obzira na političku pripadnost, uvijek stavljajući interese zajednice na prvo mjesto.

Građani Banovića su ovim izborom pokazali visoku razinu odgovornosti i zrelosti.

Molimo sve građane da ostanu u svojim domovima i dostojanstveno proslave pobjedu”, poručili su.

Mehmed Hasanović je doktor tehničkih nauka

Hasanović je osnovnu i srednju školu završio u Banovićima, a nastavak obrazovanja nastavio je na Univerzitetu u Tuzli na Mašinskom Fakultetu. Hasanović je na Mašinskom fakultetu diplomirao, a nakon toga i magistrirao te na istom fakultetu u januaru 2017. godine stekao zvanje doktora tehničkih nauka iz područja mašinstva.

Hasanović je istakao da je njegova primarna misija slušati potrebe građana i raditi na projektima koji će doprinijeti ekonomskom razvoju Banovića. Njegov program obuhvata inicijative za poboljšanje obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, kao i jačanje privrednih kapaciteta.