Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podnijeli zahtjev CIK-u

SDA Bosanski Petrovac traži ponovno brojanje glasova: SNSD-ovka pobijedila za jedan glas

sda bosanski petrovac
Foto: Fena

“Očekujemo od CIK-a da odobri ponovno brojanje glasova u cijeloj izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac za općinskog načelnika zbog niza neregularnosti i nepravilnosti na biračkim mjestima”, saopćili su iz SDA

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) jučer objavila zvanične rezultate lokalnih izbora za 2024. godinu, prema kojima je Bobana Velaga Lipić (SNSD) pobijedila Mahmuta Jukića (SDA) za jedan glas, Stranka demokratske akcije (SDA) podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u izbornoj jedinici 030, koja obuhvata općinu Bosanski Petrovac.

Iz SDA Bosanski Petrovac saopštili su da očekuju od CIK-a odobrenje ponovnog brojanja glasova za izbor općinskog načelnika, navodeći brojne neregularnosti i nepravilnosti zabilježene na biračkim mjestima.

-Očekujemo od CIK-a da odobri ponovno brojanje glasova u cijeloj izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac za općinskog načelnika zbog niza neregularnosti i nepravilnosti na biračkim mjestima što smo dokumentovali, kao i zbog same razlike u konačnom ishodu, koja iznosi samo jedan glas – saopćili su iz SDA Bosanski Petrovac.

Iz ove stranke su naglasili da će o svim budućim odlukama CIK-a vezanim za njihov zahtjev blagovremeno obavijestiti javnost.