Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SARAJEVO

Schmidt se sastao sa Izetbegovićem

izetbegovic schmidt
FOTO: Fena
Izetbegović i Schmidt

Visoki predstavnik je podijelio zabrinutost predsjednika SDA u vezi sa nedavnim medijskim izvještajima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavni plan i program istorije u Republici Srpskoj

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, s kojim je razmijenio stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, objavio je OHR na svom X profilu.

– Naglasio je kako je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva i prosperiteta cijele države na njenom putu euroatlantskih integracija – navodi se u posto.

Visoki predstavnik je podijelio zabrinutost predsjednika SDA u vezi sa nedavnim medijskim izvještajima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavni plan i program istorije u Republici Srpskoj bez adekvatnog obrazloženja njihove cjelokupne uloge i kasnijih presuda za ratne zločine.

– Obrazovanje mora pomoći mladim generacijama da spoznaju istinu kako bi mogle prevazići strahote prošlosti i okrenuti se ka boljoj budućnosti u duhu suživota i zajedničkih prioriteta – dodaje se.