Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak Mektića i ministra vanjskih poslova Norveške

Mektic – Brendea33

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Borge Brendea koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini danas se u Sarajevu sastao s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, a razgovarano je o trenutno najvećem sigurnosnom izazovu za region ali i Evropu – borbi protiv terorizma, kao i političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Ministar Mektić informisao je delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Norveške o aktivnostima koje poduzima Ministarstvo sigurnosti u jačanju regionalne saradnje i napretku u evropskim integracijama.

Ministar Brende istakao je da je rad ministra Mektića afirmativan i prepoznat, te najavio nastavak saradnje i podršku projektima u oblasti sigurnosti.

– Imajući u vidu da je ministar Mektić naglasio da problem i raširenost korupcije pogoduje razvoju radikalizma i ekstremizma pa i dovodi u pitanje budućnost BiH, ministar Brende je iznio spremnost da pruži pomoć institucijama BiH i u toj oblasti koja će biti u vrhu prioriteta sigurnosnih agencija – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.