Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mirsad agić

Sarajlija tvrdi da je dobio 420.000 KM, u “Lutriji BiH” kažu da to nije moguće

mirsad agic

Ističe da ima fotografije aparata i pet svjedoka da je dobio džekpot

Mirsad Agić iz Sarajeva, dugogodišnji igrač igara na sreću, tvrdi da je 30. marta u poslovnici „Lutrije BiH“ u naselju Dobrinja osvojio džekpot u iznosu od 420.000 KM! Uz to kaže da je nekoliko njegovih komšija i poznanika bilo u poslovnici i da su svi svjedočili njegovom velikom dobitku.

Ali, kada je otišao do blagajne, uposlenik „Lutrije BiH“ kazao mu je da to nije moguće i da vjerovatno „nešto nije u redu s aparatom“.

– Kazao mi je da on mora pozvati Direkciju i da mi ne smije na svoju ruku isplatiti taj iznos. Tražio mi je ličnu kartu, nisam je imao kod sebe i rekao sam mu da ću je brzo donijeti. Kada sam se vratio, taj službenik rekao mi je da mi ne smije isplatiti dobitak, da mora zvati centralu – priča Agić za Dnevni avaz i dodaje da su i službenik i zaštitar uzviknuli: „Džekpot!“

Ističe da ima fotografije aparata i pet svjedoka da je dobio džekpot.

– Otišao sam nakon toga u Direkciju „Lutrije BiH“ i tražio sastanak s generalnim direktorom. Nakon dva sata došao je čovjek i rekao mi da to nije moguće, da lažem i da nisam ubacio nikakav novac. A svi znaju da se aparat ne može pokrenuti dok se u njega ne ubaci novac. Volio bih da mi nešto od dobitka priznaju i da mi nešto isplate. Ako ne žele da se dogovorimo, ima i sud – dodaje Agić.

Iz „Lutrije BiH“ na upit „Avaza“ odgovorili su da su 1. aprila dobili reklamaciju Mirsada Agića iz Sarajeva koja se odnosi na dobitak navodno ostvaren u igri na sreću putem automata od 30. marta.

– U reklamaciji se navodi tvrdnja da je igrač ostvario dobitak džekpot. „Lutrija BiH“ u roku od pet dana od dana prijema reklamacije, a u skladu s Pravilima o igrama na sreću putem automata te u skladu s procedurom za reklamacije, imenovanom igraču dostavit će odgovor – saopćeno je iz „Lutrije BiH“.

Ističu da, prema trenutno raspoloživim činjenicama, nije moguće ostvariti dobitak u ovom iznosu.

– Ovaj dobitak nije moguć. Nadležne službe „Lutrije BiH“ konstatovale su da se, s obzirom na tvrdnje koje iznosi igrač, može raditi samo o softverskoj grešci, jer je maksimalan dobitak koji se može ostvariti na igri „slizzing hot“ 1.000.000 kredita, što u novcu iznosi 10.000 KM. Nadalje, ulogom od 10 kredita – 0,10 KM, koliko je ovaj igrač imao uplatu, u ovoj igri moguće je ostvariti maksimalan dobitak od 10.000 kredita, što iznosi 100 KM u novcu – navode iz „Lutrije BiH“.

Šta se događa u slučaju softverske greške?

– Igraču se isplaćuje do tada osvojeni dobitak ustanovljen uvidom u istoriju igara na automatu. Nakon završene procedure o reklamacijama „Lutrija BiH“ će donijeti odluku i o tome obavijestiti igrača – objašnjavaju iz „Lutrije BiH“.

U igri sistema automata „Lutrija BiH“ je u proteklih deset godina isplatila 156 džekpota u ukupnom iznosu od 6.984.981,81 KM ostvarenih širom Federacije BiH, pojedinačnog prosječnog iznosa oko 45.000 KM, kao i hiljade drugih dobitaka ostvarenih na pojedinačnim automatima.