Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radovi na mreži

Sarajevo: Vode će danas nestati u više od 30 ulica

vodovod popravke
FOTO: ViK
Radovi i popravke na mreži izvode se svakodnevno

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima, poručili su iz Vodovoda i kanalizacije

KJKP Vodovod i knalizacija Sarajevo objavila je informaciju o planiranim radovima na vodovodnoj mreži za 25. juli 2024. godine.  

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama     kvarova kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži.

Zbog toga može doći do prekida snabdijevanja vodom u ulicama Samira Radovca, Avde Palića, Brezanska čikma, IV viteške brigade, Blažujski drum, Vreoca, Lužansko polje, Plandište, Osik, Mitrići, Vrelo Bosne, Kamenolom, Hendekuša, Blažuj, Dr. Atifa Purivatre, Kromolj, Patriotske lige, Skenderija čikma, Vranjače, Paljevska, Reljevska, Prof dr. Ramiza Velića, Avde Palića, Porodice Babačić, Enesa Herića, Izeta Karšića, Safeta Isovića, Nusreta Prohića, Halilovići i Sulejmana ef. Musića.

U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se finansira sredstvima druge tranše EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Musala i La Benevolencije. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju može doći u navedenim, te u ulicama Mis Irbina i Radićeva.

Zbog radova u ulici Enesa Herića doći će do prekida snabdijevanja vodom u naseljima Briješće brdo, Naselje Heroja Sokolje i dijelu Zabrđa.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima, poručili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Za sve informacije možete se obratiti dispečerskom centru ViK-a na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.