Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluke Vijeća ministara

Rus, Srbijanac, Crnogorac i Hrvat dobili državljanstvo BiH  

sa sjednice vijeća ministara
FOTO: Fena

Novi državljani BiH postali su privrednik i humanista, ljekar, univerzitetski profesor i hokejaš

U posljednjem broju Službenog lista BiH objavljene su četiri odluke Vijeće ministara BiH kojima se državljanstvo BiH dodijeljuje stranim državljanima.

Odlukom Vijeća ministara BiH bh. državljanstvo je dobio višegodišnji anesteziolog JZU „Bolnica Sveti Vračevi“ Bijeljina Dalibor Stojanović. Navodi se da je Stojanović, koji je rođen 1982. godine u Prištini, državljanin Srbije.

Dalibor Stojanović
Dalibor Stojanović

Hajriz Brčvak iz Bijelog Polja (Crna Gora), također, je dobio državljanstvo BiH. Privrednik i humanista Brčvak je direktor i osnivač Fondacije Hemiias, a krajem prošle godine je izgradio objekat namijenjen za djecu bez roditeljskog staranja na području Općine Stari Grad Sarajevo. Načelniku Irfanu Čengiću javno je uručio klkučeve ove zgrade.

Hajriz Brcvak Irfan Čengić
FOTO: OSG
Hajriz Brcvak (u sredini)

Odlukom Vijeća ministara BiH državljanstvo je dodijeljeno i Ivanu Popovu, rođenom 1995. godine u Sankt Petersburgu, Rusija. Ističe se da je sin oca Vjačeslava i majke Halide.  Riječ je o mladom hokejašu koji igra u timu HK Medvjedi, Sarajevo.

Državljanstvo naše zemlje dodijeljeno je i Jurici Botiću, profesoru sa Sveučilišta u Mostaru, koji je državljanin Hrvatske.