Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fojnica

Raste broj žrtava poplava u BiH, iz potopljenog automobila izvučeno tijelo muškarca

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potopljen automobil u Kiseljaku

Obilne padavne izazvale su haos na području Jablanice i Konjica tijekom protekle noći, a bujične poplave, odroni i klizišta odnijeli ljudske živote. Veliki broj je nestalih, ali i unesrećenih

Pronađena su tijela 15 poginulih osoba u poplavama i odronima u sjevernom dijelu Hercegovine, a strahuje se da će taj broj rasti, objavljila su vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Da bi broj stradalih mogao biti i veći potvrdio je za Fokus ministar odbrane BiH Zukan Helez.

-Teško je reći tačan broj, jer podatke dobijam sa terena, sve je otežano, veze su pokidane. Sve je krenulo sa tri, pa se onda povećalo, a sada se špekuliše da je 18 osoba stradalo. Sve su to još uvijek neprovjerene informacije, rekao nam je Helez.

U međuvremenu u Fojnici je pronađeno još jedno tijelo. Naime, mjestu Gojevići kod Fojnice tijelo muškarca izvučeno je iz jednog od poplavljenih autmobila.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite tijelo su predali nadležnoj policijskoj upravi.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da je u Fojnici usljed poplava smrtno su stradali žena i muškarac, potvrđeno je za Fokus.

Obilne padavne izazvale su haos na području Jablanice i Konjica tijekom protekle noći, a bujične poplave, odroni i klizišta odnijeli ljudske živote. Veliki broj je nestalih, ali i unesrećenih.