Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalno ministarstvo

Pušteni nalozi za isplate naknada, izdvojeno 20,6 miliona KM

novac povećavaju se penzije
Ilustracija: CBBiH
Dug Republike Srpske za deset godina narastao 1,6 milijardi maraka (više od 800 miliona eura)

Federalno ministarstvo finansija naloge pušta od 10. novembra

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je naloge za isplate oktobarskih naknada osobama sa invaliditetom u ukupnom iznosu od 20.650.381,47 KM.

Federalno ministarstvo finansija naloge pušta od 10. novembra.

Usvajanjem rebalansa omogućeno je nesmetano isplaćivanje tih naknada te će one biti isplaćivane u kontinuitetu, bez ikakvih smetnji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Nova bespovratna sredstva iz EU za 2.600 domaćinstava u FBiH

Fond za zaštitu okoliša FBiH objavio je javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije građanima – vlasnicima stambenih objekata, te mikro, malim i srednjim preduzećima za projekte energijske efikasnosti, a za poticanje energetske tranzicije i ublažavanje negativnih posljedica izazvanih energetskim krizama i poskupljenjima.

Predviđeni način dodjele sredstava je putem javnog poziva za čiju je provedbu u Federaciji BiH nadležan Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a pravo ostvaruje 2.600 domaćinstava i 264 mikro, mala i srednja preduzeća.

Rok za prijavu na javne pozive koje je raspisao Fond je 31. decembar ili do utroška sredstava.

U saopćenju Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH navodi se da je pružanje ovog vida podrške najjasniji signal Evropske unije prema zemljama kandidatima za članstvo da napredak na putu ka Evropskoj uniji ima značajne socioekonomske benefite kako za stanovništvo i privredu tako i za državu u cjelini.

Opširnije o uslovima i kako se prijaviti možete ćitati OVDJE.