Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Prijetio Konakoviću i vrijeđao ga, zvao ga “da se pobiju” u parku, policija ga traži

elmedin konaković nakon sastanka
FOTO: Fena/ Arhiva
Elmedin Konaković

Nakon toga je reagiralo njegovo osiguranje, koje je legitimiralo muškarca koji je uputio prijetnje

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, verbalno je napadnut jučer u centru Tuzle, gdje je boravio povodom početka predizborne kampanje njegove stranke.

– Policijski službenici Policijske stanice Centar jučer su postupali po prijavi Š. S. a u vezi narušavanja javnog reda i mira u Tuzli prema licu E. K. S tim u vezi, poduzimaju se sve potrebne radnje u cilju dokumentovanja prekršaja, naročito drsko ponašanje, iz Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, o čemu će nakon utvrđivanja svih potrebnih činjenica, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – potvrdila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Radi se o Elmedinu Konakoviću kome su upućene uvrede i psovke, a muškarac Mirza Jahić (46) na kog se prijava odnosi pozvao ga je u park da se s njim fizički obračuna.

Nakon toga je reagiralo njegovo osiguranje, koje je legitimiralo muškarca koji je uputio prijetnje, a potom je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i šef Konakovićevog osiguranja, pozvao policiju.

U biltenu Uprave policije MUP-a TK navodeno je da je ta osoba ministru Konakoviću psovala članove porodice, nazivala ga narko dilerom, lopovom, izdajnikom, te ga pozivao u park da se fizički obračunaju. Također stoji i da policija još nije pronašla lice koje je prijavljeno.

javni red i mir bilten
Bilten MUP-a TK