Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narednih dana u BiH sunčano vrijeme, u novembru nas čekaju obilnije padavine

BiH

Vilsonovo setaliste jesen

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne. Po kotlinama magla ili niska naoblaka. Od sredine dana i u Bosni pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će poslijepodne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U subotu će u Hercegovini biti sunčano vrijeme. U Bosni se od jutarnjih sati očekuje povećanje oblačnosti sa sjevera. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutrnjim satima bit će sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar će u Bosni biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna između 10 i 16, a na jugu zemlje od 17 do 20 stupnjeva.

U nedjelju će u Hercegovini veći dio dana bito sunčano. Poslijepodne, očekuje se postupno povećanje oblačnosti. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će u Bosni biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna između 9 i 14, a na jugu zemlje od 17 do 20 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni će biti oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima pretežno oblačno, a tokom dana umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna većinom između 9 i 15, a na jugu zemlje od 16 do 19 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vrijeme u novembru

Nakon nekoliko dana koje je pratila kiša i nestabilno vrijeme uslijedit će duže razdoblje stabilnih vremenskih prilika koji će se zadržati do 4. novembra, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Međutim, od 4. do 9. novembra prognozira se nestabilno vrijeme praćeno obilnijim padavinama. Do kraja oktobra prognoziraju se osjetno niže temperature u jutarnjim satima, pa će u Bosni biti između -2 i 3 stepena, a u Hercegovini od 3 do 8. Dnevni maksimum temperatura u Bosni neće prelaziti 13, a na prostoru Hercegovini 16 stepeni.

Nešto topliji period očekuje se od 1. do 9. novembra kada se jutarnje temperature u Bosni prognoziraju od 4 do 8, a u Hercegovini od 6 do 11 stepeni. U istom periodu dnevne temperature u Bosni očekuju se do 16, a u Hercegovini do 19 stepeni.