Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"promjenili ploču?"

Preokret u Srebrenici na pomolu, zagovornici bojkota ipak neće vratiti svoje mandate?!

moja adresa srebrenica

Predstavnici koalicije “Moja adresa Srebrenica” bojkotirali su ponovoljene izbore u Srebrenici 21. februara, te su tada najavili da neće prihvatiti mandate u Skupštini opštine

Predstavnik koalicije “Moja adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović najavio je da će u toku dana izaći saopštenje za javnost sa sinoćnjeg sastanka u Sarajevu između predstavnika koalicije i lidera političkih partija.

Po njegovim riječima, sastanak je bio jako dobar i donijeti su dobri zaključci o čemu će u toku dana biti izdato saopštenje.

– Prihvaćanje mandata je jedna od opcija. Ulazak u vlast nije opcija bez odluke Ustavnog suda, donošenja zakona o zabrani negiranja genocida, otvaranje dijaloga o pravednom rješenju za Srebrenicu sa novim statutom – naveo je Ahmetović u izjavi za Fenu.

Predstavnici koalicije “Moja adresa Srebrenica” bojkotirali su ponovoljene izbore u Srebrenici 21. februara, te su tada najavili da neće prihvatiti mandate u Skupštini opštine.

Podsjećamo, načelnik Mladen Grujičić (SNSD), nakon što je proglasio pobjedu na ponovljenim izborima, najavio je nešto slično.

– Ako ne bude bošnjačkih predstavnika u vlasti Bošnjacima se neće ništa desiti, jer postoji dio kolača koji pripada Bošnjacima i tako će biti raspoređen onima koji žive u Srebrenici. Bošnjaci koji su osvojili ranije mandate ne vjerujem da ih neće prihvatiti, ako se to desi onda će Bošnjaci ostati sami i biti prepušteni sami sebi. Ukoliko se desi to čudo da oni odustanu od svojih mandata, vjerovatno će se naći na listama stranaka neki Bošnjaci koji će prihvatiti odgovornosti i voditi svoj narod na najbolji mogući način – kazao je Grujičić.

A, mandate su prije bojkota bili osigurali sljedeći kandidati na listi “Moja adresa Srebrenica”: Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Salko Tursunović, Zulfo Salihović i Almir Dudić.