Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmo Forčaković

Preminuo nekadašnji načelnik Općine Živinice

l_0d5a154aee5ff9cd38035f3e527f28ff (1)

Pored ovih stručnih poslova, obavljao je funkcije i poslove u raznim predstavničkim organima, kao što su Izvršni odbor SO Živinice, član Izvršnog odbora “Tuzlanske banke” i član Izvršnog odbora “Šipad-banke” Sarajevo

Nekadašnji načelnik Općine Živinice i privrednik, mr. Osmo Forčaković, preminuo je u četvrtak u 75. godini.

Osmo Forčakoviće je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Sarajevu svoj radni vijek počeo u Rudniku “Kreka” i “Đurđevik” u Tuzli na poslovima ekonomskog analitičara, a kasnije i člana Poslovodnog odbora za ekonomske poslove u RO Konjuh.

Pored ovih stručnih poslova, obavljao je funkcije i poslove u raznim predstavničkim organima, kao što su Izvršni odbor SO Živinice, član Izvršnog odbora “Tuzlanske banke” i član Izvršnog odbora “Šipad-banke” Sarajevo.

Također je predavao i ekonomske predmete u Srednjoškolskom centru Živinice. U periodu od 1990. do 2000.godine izabran je za prvog predsjednika SDA Živinice i prvog predsjednika Skupštine opštine Živinice, te i načelnika Općine Živinice.

U ratnom periodu bio je predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Živinice, predsjednik Patriotske lige i organizator otpora Općine Živinice. U maju 1992. godine pokrenuo je osnivanje Radio i TV Živinice.

Dženaza Osmi Forčakoviću bit će klanjana u subotu poslije podne namaza ispred Islamskog centra u Živinicama, a ukop će biti obavljen na Gradskom mezarju u Živinicama.