Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"vizionar i ključna figura"

Preminuo Muhamed Šaćiragić dugogodišnji direktor Centrotransa

muhamed saciragic
Muhamed Šaćiragić

Muhamed Šaćiragić dao je ogroman doprinos razvoju i unapređenju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini

Predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji direktor Centrotransa, Muhamed Šaćiragić preminuo je jutros u Sarajevu u 75 godini, soapćeno je iz ove kompanije.

-Šaćiragić je svoj radni vijek, od skoro 50 godina, proveo u kompaniji Centrotrans. Bio je veliki vizionar i ključna figura u razvoju i obnovi ratom porušenog Centrotransa. Zajedno sa saradnicima, nakon rata, postupno je obnavljao vozni park i osigurao brojna radna mjesta te postavio temelje za dostignuće Centrotransa kako danas funkcionira. Od momenta penzioniranja uspješno je obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora, navode iz Centrotransa.  

Kako ističu u saopćenju, dr. Muhamed Šaćiragić dao je ogroman doprinos razvoju i unapređenju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini. Bio je pokretač obnavljanja komorskog djelovanja u BiH i jedan od osnivača Udruženja poslodavaca F BiH. Dobitnik je više priznanja za doprinos razvoju privrede te organizaciji i funkcioniranju sportskih kolektiva i saveza u Bosni i Hercegovini.

Mjesto i vrijeme komemoracije i ukopa naknadno će biti objavljeni.