Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijavio policiji

Predrag Kojović: Rasista koji me je fizički napao obavlja javni taksi prevoz u Sarajevu

predrag kojovic
FOTO: Twitter
Predrag Kojović snimio taksi i vozača za kojeg tvrdi da ga je pretukao

Ni drugi taksisti im nisu htjeli stati. To je lice Sarajeva koje ovakvi taksisti pokazuju svijetu, napisao je Predrag Kojović

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine objavio na Twitteru poruku u kojoj je ispričao kako je danas izudaran u Sarajevu od strane jednog taksiste.

Nemile scene prema tvrdnjama Kojovića su se desile ispred tržnog centra SCC.

U nastavku objavu Kojovića prenosimo u cijelosti:

Podignem ruku, taksi mi odmah stade

“Čekam danas taxi ispred SCC-a. Primijetim da starija žena s dvije djevojčice takođe čekaju, arapski turisti. One stoje s podignutom rukom ali taksisti (najmanje deset praznih) ne staju. Podignem ruku, taksi mi odmah stade.

Kažem vozaču, ova porodica je prije mene čekala i zovem ih da uđu. Taksista se počne derati “Njih neću da vozim”. Ne kaže zašto, samo ponavlja njih neću voziti. Gledam ima li licencu na šajbi – nema. Pitam za ime i prezime.

U tom trenutku on me počinje udarati, psovati i gurati iz auta. Izlazi i dolazi na moju, suvozačevu stranu. Vuče me za sako, udara nogom. Idem u policiju. Vrlo ljubazno uzeše podatke o svemu i odoše da ga traže.

Ni drugi taksisti im nisu htjeli stati

Rasista koji me je fizički napao obavlja javni taksi prevoz u Sarajevu. PS. Ni drugi taksisti im nisu htjeli stati. To je lice Sarajeva koje ovakvi taksisti pokazuju svijetu. Moramo se, zajedno, boriti protiv loših ljudi”, napisao je Kojović.

Mašić: Dozvoliti Uber

Među prvima koji je ostavio svoj komentar na Kojovićevu izjavu bio je SDP-ovac Damir Mašić.

“Potpuno liberalizirati taxi prevoz. Dozvoliti Uber i sve kompanijama koje žele da se bave taxi prevozom. Vrijeme je da otvoreno i slobodno tržište samo uredi ovu oblast. Jedini preduslov za to je zdrava konkurencija. Danas je nikako nema”, napisao je Mašić.